Arval '18

duurzame it-omgeving

Arval is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval is gespecialiseerd in autoleasing met een compleet dienstenpakket. Zij biedt
haar klanten oplossingen op maat die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico’s van wagenparkbeheer uit handen neemt.

De IT-afdeling van Arval is gesitueerd op een van de verdiepingen in het markante pand te Houten. De nieuwe IT-omgeving van vraagt om de meest optimale samenwerking op internationaal gebied tussen collega’s over de hele wereld.

De opdracht die ons gegeven werd “creëer een IT-werkomgeving die samenwerking stimuleert en ons als collega’s betrokken houdt met waar Arval voor staat”. Een belangrijk onderdeel binnen de opdracht was om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Door  het A-T-F concept van Dock84 toe te passen werden alle facetten voor een nieuwe werkomgeving (Mens en organisatie, bouwkundige zaken en interieur) in ogenschouw genomen en vertaald naar een nieuw inrichtingsontwerp. Zo is er een nieuw vloerenplan gemaakt met bestaande tapijttegels. Wanden en kasten zijn hergebruikt, plafond en lichtbanen zijn verlegd en in een nieuwe indeling weer opgebouwd volgens het ontwerp van de nieuwe werkomgeving.

Om de mensen bij Arval een gezonde en interactieve werkwijze te kunnen bieden, is gekozen voor een zit/sta werkplek met halfhoge akoestische wanden. De werkplek eilanden worden gescheiden door hoge akoestische- scrumwanden. Vanwege de open structuur in de werkomgeving is veel aandacht besteed aan de akoestiek. De oplossingen zijn ondermeer terug te vinden in het akoestisch -plafond, -wanden, -schuifdeurkasten en ook het gestoffeerde meubilair draagt bij aan geluidsdemping.

Met het team van Arval is goed nagedacht over de “The wall of fame” en over fraaie visuals en communicatie uitingen die de betrokkenheid
onder elkaar en met de diensten van Arval versterkt. Ook is er een informele zone gecreëerd waar mensen kunnen overleggen en of de ruimte hebben voor een koffie break.

Wilt u meer weten hoe wij gezonde en inspirerende werkomgevingen realiseren, neem dan contact met ons op en laat u inspireren!