kantoor maastricht

Bezoekadres 
Lage Kanaaldijk 115
6212 NA Maastricht

Contactgegevens
+31 (0) 43 20 03 031 
info@dock84.nl

Stuur ons een berichtje!
Heb je vragen omtrent projectinrichting, duurzame kantoorinrichting, ergonomie of iets anders? Bel, stuur een e-mail of vul het formulier hiernaast in en we beloven je een snelle reactie.

Showroom bezoeken?
Wil je onze webshop producten zoals ergonomische bureaustoelen en bureautafels bezichtigen? Stuur ons een berichtje en plan een bezoekje aan onze webshop!

Kunnen wij u helpen?

Bedankt! Uw bericht is verzonden.

Oeps, er is iets fout gegaan. Probeert u het nog eens.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

De betekenis achter ergonomie omvat de relatie van de mens tot de omgeving. Dit kan de fysieke relatie zijn, maar bijvoorbeeld ook de psychologische. Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die zich variabel kan aanpassen aan de vormen en maten van het menselijk lichaam. Omdat elk lichaam natuurlijk andere lengtes en anatomische verhoudingen heeft, is de verstelbaarheid van een bureaustoel erg belangrijk als deze de label "ergonomisch" waard wilt zijn.

Een instelbare bureaustoel

De verstelbaarheid van een bureaustoel maakt een stoel vaak ergonomischer, maar dat hoeft niet per se. Sommige bureaustoelen met weinig instellingen, kunnen alsnog ergonomisch uitmuntend zijn. Hieronder zie je een lijst van de instelbare onderdelen van een ergonomische bureaustoel. Sommige instellingen zijn wettelijk verplicht voor een ARBO normering.

  • Instelbare zithoogte
  • Instelbare zitdiepte
  • Instelbare armleggers
  • Instelbare rugleuning
  • Instelbare lendesteun
  • Instelbare hoofdsteun

Wat is een arbostoel?

Lang zitten kan slecht zijn voor je gezondheid. De ARBO wet stelt eisen aan kantoormeubelen zodat deze geschikt zijn om er 8 uur lang op, vóór of áchter te werken. Als een bureaustoel niet voldoet aan de gestelde eisen, loopt de gebruiker risico op langdurige gezondheidsklachten zoals rug- en nekklachten. Een arbostoel is een ergonomische bureaustoel die officieel goedgekeurd is binnen de ARBO-wet en dus voldoet aan richtlijnen over comfort en ergonomie.

Voorbeelden ARBO normeringen voor bureaustoelen

NEN-EN-1335 / NEN-1335
Dit is een Europese normering en geldt dus internationaal over Europe. Deze normering stelt onder andere de volgende eisen:

  • Zithoogte 40 tot 51cm
  • Zitdiepte 40 tot 42cm
  • Lengte rugleuning minimaal 22cm

NPR-1813
De NPR-1813 is een Nederlandse normering die zelfs iets strenger is dan de Europese variant en tevens lengte van de gemiddelde Nederlander in rekening neemt. De NPR-1813 stelt voorschriften die bureaustoelen ergonomisch geschikt maken voor ongeveer 95% van de Nederlandse bevolking.

Bestel een ergonomische (ARBO) bureaustoel

DOCK84 biedt een selectie van ergonomische bureaustoelen met Europese en Nederlandse ARBO normeringen uit eigen voorraad. Bekijk onze webshop voor alle modellen! Hieronder hebben wij enkele uitgelicht.

Klöber LIM: eenvoudig en betaalbaar werkcomfort

De Klöber LIM is een laagdrempelige bureaustoel met een gunstige prijs. Hij is ontworpen met simpliciteit als uitgangspunt: "zo weinig als mogelijk, zo veel als nodig". Deze bureaustoel voldoet aan de Europese NEN-1335.

Flokk Logic: De paradepaard van ergonomie

Er zijn weinig bureaustoelen die tippen aan de FLOKK Logic 400/300 als het gaat om ergonomie en zitcomfort. De stoel is beschikbaar in een breed spectrum van varianten waaronder 24-uursstoel, ESD goedgekeurde variant en hoofdsteun toevoeging.