KANTOOR IN DE BUITENLUCHTHET WILDE WERKENCIRCULAIR INRICHTENolifantenpaadjesREDEFINE YOUR OFFICEhet buroodjegezond
Kantoor van de Toekomst:
“In de Buitenlucht”

U werkt binnen, u ruikt de buitenlucht, u hoort de bijen zoemen, het klimaat is aangenaam, kan dat? Geïnspireerd door de natuur halen wij buiten naar binnen. Deze boeiende werkwijze komt voort uit de principes van Biomimicry en Biophilia:

BIOMIMICRY
De natuur heeft in bijna 4 miljard jaar evolutie vele oplossingen gevonden. De natuur heeft zich in die periode geperfectioneerd en geoptimaliseerd zonder daarbij gebruik te maken van fossiele brandstoffen, zonder te vervuilen en zonder haar toekomst te riskeren. Van deze duurzame oplossingen kunnen wij dus ontzettend veel leren. Biomimicry onderzoekt deze principes uit de natuur en gebruikt deze lessen om tot nieuwe innovatieve oplossingen te komen.  

'Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente, maar degene die zich het beste kan aanpassen.’ [Darwin]  

BIOPHILIA
Biophilia is de aangeboren biologische verbinding die de mens heeft met de natuur. Het [on]bewuste besef dat de mens onderdeel van de natuur is. Dit verklaart waarom knetterend vuur en de golven van de zee ons boeien. Waarom we graag in het bos of op het strand zijn. Al onze zintuigen worden geprikkeld zodat er ruimte in ons hoofd wordt vrijgemaakt.  

Wij geloven in deze principes uit de natuur en passen dit toe bij het creëren van een duurzame en inspirerende werkomgeving. Het is uit onderzoek gebleken dat een goede werkomgeving op basis van biomimicry  en biophilia het ziekteverzuim terugdringt. Het vermindert stress en verbetert onze cognitieve functies, onze creativiteit en ons welzijn. Een van onze partners is dan ook specialist op het gebied van biomimicry en biophilia.

Een duurzame en inspirerende werkomgeving heeft voldoende daglicht, een gezonde luchtkwaliteit, goede zichtlijnen en maakt gebruik van natuurlijke materialen, structuren, patronen, kleuren en planten. Zo werken wij samen met organisaties die de luchtkwaliteit in kaart brengen, probeert DOCK84 de werkomgeving zo circulair mogelijk in te richten en werken wij op productniveau met biobased materialen en de nieuwste technieken.  

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op en wij komen u dit graag presenteren!    

© DOCK84 i.s.m. Mireille Langendijk Biomimicry Architecte